Haber

11 yaşındaki Çağatay Çoklar Dünya Şampiyonası’na hazırlanıyor

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinin motosiklet yarışlarındaki gururu 11 yaşındaki küçük atlet Çağatay Çoklar, dünya şampiyonasına hazırlanıyor.

Katıldığı Türkiye şampiyonalarında birçok kupa kazanan Çağatay Çoklar, 2021’de Türkiye şampiyonluğunu 2 saniye farkla, 2021’de ise Türkiye üçüncülüğünü kaçırarak Türkiye 2.’si olarak ülkemizi temsil etmek için gün sayıyor. Dünya Şampiyonası.

Dünya Şampiyonası organizasyonu kapsamında 1-2 Eylül tarihlerinde Afyonkarahisar’da gerçekleştirilecek olan MXGP Academy’nin düzenlediği yarışmalarda 65 ve 85 cc motosiklet sınıfında yer alacak olan Çoklar’ın son derece heyecanlı ve iddialı olduğu öğrenildi.

Dünya şampiyonasında Türkiye’den sadece 5 motosiklet yarışçısına şans verildiğini kaydeden Çağatay’ın babası Niyazi Çoklar, söz konusu şampiyonaya Türkiye’den sadece 5 sporcunun davet edildiğini belirtti.

Niyazi Çoklar, Çağatay ile gurur duyduğunu belirterek, “Oğlumun Türkiye’yi dünya şampiyonasında temsil edeceği için ben de onun kadar heyecanlıyım. Ben de elimden geldiğince her türlü maddi manevi desteği vermeye çalışıyorum. ülkem için yarışacak oğlum başarılı olabilir.bu sefer bu şampiyonanın mali tablosu oldukça ağır ve maalesef beni aşıyor.bu nedenle oğlumun üst derecelere çıkabilmesi için sponsor firmaların desteğine ihtiyacımız var. Umuyorum ve diliyorum ki bu takviye ile ülkemizin bu klasmandaki gururu Çağatay, dünya şampiyonalarından en az biri olur. İlk üçe girebilecek bir sonuçla geri döner.”

Öte yandan Çağatay’ın 5 yaşındaki ağabeyi Mert Çoklar’ın da şimdiden motosiklet sporcusu adayı olduğu ve ağabeyinin iznine uymaya hazırlandığı öğrenildi. – BALIKESİR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu