Ekonomi

Etsy hisseleri, gelir ve kazançlarda küçük bir eksikliğe işaret eden ilk çeyrek raporunun ardından düşüşe geçti

Etsy (ETSY) Çarşamba günü piyasa kapanışını takip eden işlem seansında hisse değerinde %13’ü aşan önemli bir düşüş yaşadı. Bu düşüş, şirketin 2024 mali yılının ilk çeyreği için analistlerin gelir ve kâr tahminlerini karşılamayan mali sonuçlar bildirmesinin ardından meydana geldi.

Online pazar yeri, ilk çeyrekte hisse başına 0,48 dolar kazanç elde ettiğini açıkladı ve bu rakam, finansal analistlerin hisse başına 0,49 dolar olarak öngördüğü rakamın biraz altında kaldı. Şirketin bu çeyrekteki geliri 645,95 milyon dolara ulaşarak piyasa uzmanları tarafından öngörülen 646,21 milyon doların biraz altında kaldı.

Şirketin bu çeyrekteki GAAP dışı Düzeltilmiş FAVÖK marjı yaklaşık %26,0 oldu.

Konsolide Brüt Mal Satışları (GMS) olarak adlandırılan, şirketin platformunda satılan malların toplam değeri 3,0 milyar dolar oldu. Bu, yıldan yıla %3,7’lik bir düşüşü ve kur dalgalanmalarından arındırıldığında %4,1’lik bir düşüşü temsil etmektedir.

Etsy, 2024 mali yılının ikinci çeyreği için Konsolide GMS’deki yıldan yıla düşüşün ilk çeyrektekine benzer olacağını öngörüyor. Şirket, orta tek haneli yüzde aralığında bir düşüşten, tahminlerin üst ucunda düşük tek haneli yüzde aralığında bir düşüşe kadar değişen senaryolar öngörüyor.

Etsy, 2024 mali yılının tamamına ilişkin görünümünde, yılın ikinci yarısında Konsolide GMS’nin yıldan yıla büyüme oranında mütevazı bir artış öngörüyor.

Şirket ayrıca, gelir artışının GMS’deki büyümeyi geride bırakmasını ve yıllık alım oranının mevcut oran kadar veya daha yüksek olmasını bekliyor.

Ayrıca Etsy, güçlü kâr marjlarını korumayı hedefliyor ve 2024 yılı için konsolide Düzeltilmiş FAVÖK marjlarının en azından 2023 yılı ile aynı seviyede olmasını bekliyor.

“İlk çeyrekteki performansımız, öngörülerimizle tutarlı olsa da, temel olmayan tüketim mallarına yönelik zorlu piyasa koşullarından olumsuz etkilendi. Bu koşullar Etsy pazarının genişlemesinde zorluklar yaratmaya devam ediyor,” diyen Etsy, Inc. İcra Kurulu Başkanı Josh Silverman sözlerini şöyle sürdürdü

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

“Bununla birlikte, müşterilerimiz için alışveriş deneyimini geliştirmede elde ettiğimiz önemli ilerlemeler bizi cesaretlendiriyor. Bu iyileştirmelerin zaman içinde müşterilerimizin ilgisini ve alışveriş sıklığını arttıracağını düşünüyoruz. Etsy pazarında yenilenen büyümeyi teşvik etmek için özenle zemin hazırlıyoruz,” diye ekledi Silverman.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiştir ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

habergokceada.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu