Haber

Esenyurt’ta Dolandırıcılık Girişimi: Kendini Polis Gibi Tanıtan Kişiler Yakalandı

Esenyurt’ta polis kılığına giren dolandırıcılar, Suriye asıllı bir Türk vatandaşını, “Terör örgütüne para gönderdiniz ve vatandaşlığınız iptal edildi. Altınlarınızı değiştirin ve tüm paranızı bu hesap numarasına gönderin” diyerek tehdit etti.

Durumdan şüphelenen eşinin ihbarı üzerine polis ekipleri, kadının gittiği bankaya giderek, dolandırıcılara yaklaşık yarım milyon lira göndermeden önce müdahale etti.

Olay, dün öğleden sonra Esenyurt Cumhuriyet Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Suriye asıllı Türk vatandaşı TN isimli kadın, evinde otururken bilinmeyen bir numara tarafından arandı. Kendilerini polis olarak tanıtan karşı taraftan kimliği belirlenemeyen kişiler, kadına kendisinin ve eşinin kim olduğunu bildiklerini, terör örgütüne para gönderdikleri için vatandaşlıklarının iptal edildiğini söyledi. Duydukları karşısında endişelenen ve paniğe kapılan kadın ne yapacağını bilemezken, şüpheliler ondan evdeki tüm parayı toplayıp altınlarını en yakın kuyumcuda bozdurmasını istedi. Kadın dışarı çıkıp kendisine söyleneni yaptı ve dolandırıcıların verdiği hesap numarasına yaklaşık yarım milyon lira göndermek için bankaya gitti. Bu sırada Pendik’teki işyerinden eşini arayan AN, eşinin sürekli meşgul olduğunu fark etti. AN, eşinin telefonu açıp bankada sırada beklediğini, olayın ölüm kalım meselesi olduğunu söylemesi üzerine şüphelenmeye başladı. Adam, evdeki kardeşini arayıp parasını kontrol etmesini isteyince, orada olmadığını öğrenince dolandırıcılık yapıldığını anlayıp polisi aradı. Durumu bildiren AN, Esenyurt’taki işyerinden yola çıktığı sırada dolandırıcılar, adamı arayarak kendilerinin polis olduğunu ve Fatih Karakolu’na gitmesi gerektiğini söyledi. AN şahıslara inanmazken, Esenyurt Asayiş Büro ekipleri konu üzerine harekete geçerek kadını arayarak uyardı. Ekip, çiftin parası dolandırıcıların hesabına ulaşmadan bankaya gelerek durumu önledi. Olayın ardından çift, Esenyurt İlçe Emniyet Müdürlüğü Kıraç Karakolu’na giderek, dolandırıcı kişiler hakkında suç duyurusunda bulundu.

“Eşim parayı göndermeden önce polis bankaya geldi.”

Olayla ilgili konuşan AN, “Her zamanki gibi sabah evden işe gittim. Eşime bir telefon geldi. Kendilerini polis olarak tanıtan kişiler kendisine ‘Her şeyi biliyoruz. Eşinizin nerede olduğunu biliyoruz’ dediler. Adresinizi biliyoruz. Türk vatandaşlığınızı iptal ettik. Terör örgütüne katılıyorsunuz. 20 bin dolar gönderdiniz. Artık polis olarak eve geleceğiz. Evdeki tüm parayı ve altınları alacağız. ‘Karını arama, kimseye bir şey söyleme’ diyerek eşimi korkuttular. Hatta kalın ve her şeyi toplayın.’ Eşimi aramaya çalıştığımda onun sürekli meşgul olduğunu ve kendisine ulaşamadığımı fark ettim. O sırada en yakın kuyumcuya giderek altınlarını bozdurmasını söylediler. Bunu yaptıktan sonra ondan bir taksiye binip bankaya gitmesini istediler. Eşim bankadayken telefonuma cevap verdi. Bana bir ölüm kalım sorunu olduğunu söyledi. Bunun üzerine kardeşimi aradım ve evimizdeki paramızın, altınlarımızın yerinde olup olmadığını sordum. Erkek kardeşim. Paranın olmadığını söyleyince dolandırıcılık sorunu olduğunu anladım. Hemen polisi aradım ve olayı anlattım. Çalıştığım Pendik’ten Esenyurt’a geldim. Esenyurt’a geldiğimde tanımadığım bir numara beni aradı. Kendisini polis olarak tanıtarak, ‘Acele Fatih Karakolu’na gidin’ dedi. ‘Az önce beni ihbar ettin’ diyerek beni buradan uzaklaştırmaya çalıştı. Ancak inanmadım ve polisi arayıp durumu bildirdim. Görevliler sayesinde bizi aradılar. Bankada olduklarını ve karımı bulduklarını söyledi. Tanrı seni korusun. Eşim parayı göndermeden önce polis bankaya geldi. Olayın ardından polis merkezine geldik. “Bizi arayan numarayı aradık ama ulaşamadık” dedi. – İSTANBUL

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu