Ekonomi

Çarşı davası ertelendi: Bilirkişi raporunun beklenmesine karar verildi

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya 3 tutuklu sanık ve avukatları katıldı.

Mahkeme başkanı, dönemin Başbakanlık Dolmabahçe Çalışma Dairesi’ne yönelik yapılan işlemlere ilişkin kamera kayıtları ve görüntülere ilişkin Adli Tıp Kurumu raporunun henüz hazırlanmadığını belirtti.

Bunun üzerine sanıklar ve avukatları, raporun hazırlanmasının ardından açıklama yapacaklarını söyledi.

Sanıklardan Volkan Eroğlu, 9 ay önce Adli Tıp Kurumu’na gönderilen belgeye ilişkin raporun henüz hazırlanmamasına tepki göstererek, “Acaba 10 yıl sonra gelir mi hakim? Arkadaşımız” dedi. Mesela İBB çalışanı mağdur ediliyor. İnsanların geçimini sağlaması gerekiyor. Güvenlik soruşturmalarıyla ilgili yorum yapın.” dedi.

Mahkeme başkanı, güvenlik soruşturmalarıyla ilgili durumun idari bir konu olduğunu belirtirken, sanık Serkan Sevim, “Ben ihraç edildim. Bari bir mektup yazın.” söz konusu.

Adli Tıp Kurumu raporunun beklenmesi kararıyla duruşma 1 Şubat 2024’e ertelendi.

Çarşı davasının tarihi

Gezi Parkı olaylarına ilişkin, aralarında Beşiktaş taraftar grubu Çarşı üyelerinin de bulunduğu 35 sanık, “Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını engellemeye teşebbüs etmek”, “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet etmek” suçlarıyla suçlanıyordu. , “Terör örgütü kurmak veya yönetmek ve terör örgütüne üye olmak”. Suçlarının beraat kararı Yargıtay tarafından bozuldu.

Bozma kararında, bu belge ile İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Seyahat Parkı olaylarıyla ilgili belge arasında hukuki ve fiili bir bağlantı olduğu belirtilerek, belgelerin birleştirilerek karar verilmesi istendi.

Dosyalar İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde birleştirildi

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi de 35 sanık hakkındaki yargılamasında Yargıtay 16. Ceza Dairesi’nin kararına uydu.

Aralarında Anadolu Kültür AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kavala ile firari CIA eski danışmanı Henri Barkey ve Can Dündar’ın da bulunduğu 17 sanığı “15 Temmuz darbe girişimi” ve “Gezi Parkı olayları”yla ilgili yargılayan İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi de, “15 Temmuz darbe girişimi” ve “Gezi Parkı olayları” nedeniyle tutukluluk kararı verdi. Çarşı üyeleri de mahkum edildi. Kendisinin de aralarında bulunduğu 35 sanıklı davayı gören İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne yazı yazarak, davada hukuki ve fiili bağlantı olduğu gerekçesiyle dava belgelerinin birleştirilmesi konusunda görüş istedi. söz konusu eylemlerin şartları.

Bu mahkemenin birleşmeye onay vermesinin ardından dava belgeleri İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde birleştirildi.

Dosyalar tekrar ayrıldı

Davanın 21 Şubat 2022 tarihinde görülen duruşmasında mahkeme heyeti, 35 sanığın yargılandığı bu belgeyi, belgede tutuklu sanık bulunmadığını, tüm sanıkların savunmalarının alındığını dikkate alarak ayırdı. Yargıtay kararında araştırılması istenen konular ise henüz tamamlanmamıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu