Ekonomi

Bank of America Amerikan hisse senetlerine son sekiz haftanın en yüksek girişini açıkladı

Bank of America analistleri, hisse senedi müşteri akış trendlerine ilişkin raporlarında, geçen hafta müşterilerinin son beş haftadır ilk kez ABD hisse senetlerinde net alıcı olduklarını ve son sekiz haftanın en önemli girişini yaşadıklarını belirtti.

Yatırım bankası, müşterilerinin bireysel hisse senetleri ve borsa yatırım fonları (ağırlıklı olarak birincisi) satın aldığını ve tüm müşteri kategorilerinin net bir satın alma faaliyeti gösterdiğini açıkladı.

Analistler, “Hem hedge fonlar hem de bireysel yatırımcılar üst üste ikinci haftadır alım yapıyor ve altı haftadır ilk kez kurumsal yatırımcılardan giriş gözlemledik” dedi. “Yatırımcılar üst üste üçüncü hafta hem büyük hem de küçük şirketlerin hisselerini satın alırken, orta ölçekli şirketlerin hisselerini sattılar.”

Banka ayrıca iletişim hizmetleri sektörüne alışılmadık derecede yüksek bir giriş olduğuna ve yatırımcıların son 26 haftanın 25’inde bu sektöre ilgi gösterdiğine dikkat çekti. Bir önceki haftanın girişleri Mart ayından bu yana en yüksek seviyedeydi ve yatırım bankası tarafından kaydedilen yedinci en büyük haftalık girişi temsil ediyordu, bu da sektör için beklenenden daha güçlü ilk çeyrek kazançları ve Alphabet’in temettü açıklamasının yapıldığı bir haftaya denk geldi.

Bank of America, “Yatırımcılar, Şubat ortasından bu yana bu hisseleri sattıkları bir dönemin ardından, Ocak ayından bu yana en büyük girişi işaret ederek, üst üste ikinci haftadır Sağlık Hizmetleri sektörü hisselerini satın alıyor,” diye ekledi. “Enerji sektörü de son dört hafta içinde artan girişler yaşadı.”

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş ve çevrilmiş ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu